Opiskelu
Tietopankki lukiolaisille ja huoltajille lukio-opiskeluun liittyvistä asioista.
Tietopankki lukiolaisille ja huoltajille lukio-opiskeluun liittyvistä asioista.
Opiskelijat ilmoittautuvat Wilmassa uusinta- ja korotuskuuluteluihin, sekä hakevat lupaa itsenäisiin suorituksiin.
Kirjautumissivu Parkanon lukion Wilmaan ja ohjeita Wilman käyttöön löydät ohjesivulta. Wilma on Parkanon lukion virallinen viestintäkanava opiskelijoiden, opettajien ja huoltajien välillä. Wilman kautta ilmoitetaan poissaolot ja tehdään loma-anomukset. Wilman tiedotteista löydät esimerkiksi kouluterveydenhoitajien tiedot ja päivystysajat.
Parkanon lukion opetussuunnitelma (2021) löytyy ePerusteet palvelusta. Opetussuunnitelmasta näet kaikkien opintojaksojen sisällöt. Lukion oppimäärän arviointi -luvusta voit mm. tarkistaa kuinka monta opintojaksoa voi olla hylättyjä.
Parkanon lukion opintosuoritusten arvioinnin säännöt ja ohjeet -tiedostosta saat lisätietoa opintojaksojen arvioinnista. Ohjeissa on yleiset arviointikriteerit, mitkä tulee täyttyä kaikille opintojaksoille. Saat tietoa mm. opintojaksojen uusimisesta, korottamisesta ja itsenäisestä suorittamisesta.
Parkanon lukion järjestyssäännöt ohjaavat lukiossa opiskelua ja koulun tilojen käyttöä. Kaarnan kultaisia säännöt ovat yhteisiä kaikille Koulu- ja kulttuurikampus Kaarnassa oleville.
Parkanon lukion työpäivät 2024-2025 -tiedostosta näet lukio lukuvuoden 2024-2025 työpäivät ja lomat
Mitä on plagiointi?
Plagioinnilla tarkoitetaan toisen henkilön tekstin tai ajatuksen esittämistä omassa kirjallisessa työssään siten, ettei ilmaista lähdettä eli sitä mistä teksti tai siinä oleva ajatus on peräisin. Tällöin tekstiä ja siinä olevia ajatuksia pidetään lukio opiskelijan itsensä tekeminä.
Plagioinnista seuraa rangaistus
Plagiointiin syyllistyy, kun
Miten lähteitä käytetään luvallisesti?
Tutkielmissa ja esitelmissä ja muissa kirjallisissa tuotoksissa käytetään lähteinä mm. kirjoja, lehtiä ja Internetiä. Näistä voi ottaa aineksia omiin teksteihinsä
Lähteiden ilmoittaminen omassa tuotoksessa
– Lähteiden julkaisutiedot (kirjoittaja, tekstin nimi, julkaisuaika ja –paikka) merkitään oman tuotoksen perään.
– Tapa, jolla viittaukset lähteisiin merkitään omaan tekstiin, vaihtelee eri oppiaineiden välillä. Opettajat selittävät nämä omien oppiaineidensa kursseilla.
Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta näet ylioppilaskoepäivät ja yleiset ohjeet. Ylioppilaskokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta.
Lukiomme kirjoitussuositus:
Syksy
Kevät