Mikä on työllisyyden kuntakokeilu?
- Parkanon kaupunki on mukana Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilussa, jossa pääosa työttömistä työnhakijoista siirtyy TE-toimistosta oman kotikunnan asiakkaiksi.
- Parkanon kaupungin työllisyyspalvelut tuottavat kuntakokeilun mukaisia työllisyyspalveluita parkanolaisille ja kihniöläisille.
- Kokeilu käynnistyi maaliskuussa 2021 ja jatkuu 31.12.2024 asti, jonka jälkeen kaikkien TE-palveluiden asiakkaiden palvelut siirtyvät kuntiin / kuntien muodostamille järjestämisvastuualueille.
Koskeeko tämä minua?
Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on Parkano tai Kihniö, ja jotka:
- eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan
- ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.
Kotoutumisajalla olevien maahanmuuttajien palvelusta vastaa keskitetysti Pirkanmaan kokeilualueella Tampereen kansainvälisen osaamisen palvelut.
Kotoutumisajan päättäneet maahanmuuttajat ja muut vieraskieliset asioivat Parkanon kaupungin työllisyyspalveluissa.
Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.
Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.
Aina henkilökohtaisesti yhteydessä asiakkaaseen
Työllisyyden kuntakokeiluun siirtyminen tapahtuu automaattisesti, eikä asiakkaiden tarvitse tämän vuoksi ottaa yhteyttä alueen TE-toimistoon tai kokeilukuntaan.
Sinuun ollaan siis yhteydessä henkilökohtaisesti!
Kokeilun aikana uusi työnhakija ilmoittautuu edelleen normaalisti Pirkanmaan TE-toimistoon. Käytössä on Oma asiointi -palvelu. TE-toimisto ohjaa kokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kotikunnan mukaan kunnan asiakkaiksi.
Kokeilussa asiakas saa hänelle nimetyn OMA-valmentajan, joka tukee työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa.
Oma-valmentaja koordinoi asiakkaalle yhdessä hänen kanssaan yksilöllisen polun kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja.
Lue aiheesta lisää: